{ "title": "Yüz Felci İlaçları", "image": "https://www.yuzfelci.gen.tr/images/yuz-felci-ilaclari.jpg", "date": "19.01.2024 20:46:02", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "
Yüz Felci İlaçları, yüz felci, Yüze gelen ve yüzde bulunan sinir liflerinin hasar görmesi sonucu yüzün mimik kaslarındaki hareket kaybının oluşması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Hemen her yaşta görülebilen. Sinirin hasarının yüzde mimik kayıplarına neden olmasını yanında baş ağrısı, yüzde ağrı, baş dönmesi, kulak çınlaması, kulak ağrısı, konuşma zorluğu, sese karşı hassasiyet ve salyayı tutamama gibi sorunlara da neden olmaktadır. Yüz felcinin en bilinen nedeni Bell's palsi başta olmak üzere, yüz felcine neden olabilecek çok farklı sebeplerde vardır. Her 500 kişiden bir'inde görülen bu hastalık, tutulan istatistik sonuçlarına göre, kadın ve erkeklerde eşit derecede görüldüğü saptanmıştır, bunun yanı sıra kış aylarında daha fazla ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Fakat her mevsimde yüz felci ile karşılaşmak olasıdır. Bell's palsi enfeksiyonuna bağlı meydana gelen yüz felcinde ilaçla tedavide başarı oranları %85'lerdedir. Bu rahatsızlıkta kullanılan başlıca ilaçlar şunlardır.

Yüz Felci İlaçları
Kullanım alanı; Yukarıda adı geçen İlaçların Etken Maddesi Diazepam'dır. Beyinde dengesiz hale gelerek anksiyeteye sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır. Anksiyetenin kısa süreli tedavisinde, beyin felci ya da vücudun belden aşağıda kalan bölümün felç olması ile ilgili kas kasılmaları, beyindeki bir hastalıktan dolayı el ve ayaklarda istem dışı birbirini izleyen gerilmeler, bükülmeler ve yaşlanma ile ilgili havale (Nöbet), titreme, eklem ve kas iltihabi durumlarında ya da darbe almaları sonucunda oluşan kas spazmları ve alkol yoksunluk belirtilerinin giderilmesinde kullanılır. Ayrıca hastalık nöbetlerinin tedavisi için farklı ilaçlarla birlikte de kullanılmasında sakınca yoktur.

Yüz Felci İlaçları Yan Etkileri; Etken maddesi Diazepam olan ilaçların olası yan etkileri de şunlardır. Nefes almada güçlük, tik, uyuklama, kaslarda gerginlik, titreme, istemsiz kas hareketleri, depresif ruh hali, anksiyete, ishal ve güçsüzlük gibi yaygın görülen yan etkilerdir.
Kullanım alanı; Yukarıda adı geçen İlaçların Etken Maddesi Metoklopramid hidroklorür' dür. Metpamid Tablet, bağırsak ve mide uyarıcı bir ilaçtır. Üst sindirim sistemindeki kas kasılmalarını arttırarak midenin bağırsaklara boşalmasını sağlar. Kusmayı ve mide bulantısı önler. Gastroözofajeal reflü hastalığının yol açtığı, göğüste ağrılı yanma hissi, mide ekşimesi gibi durumlarda ve şeker hastası olan kişilerde görülen diyabetle ilgili mide kası felci rahatsızlığının tedavisinde de kullanılır. Bu ilacın en yaygın kullanım amacı mide bulantısı ve kusmanın önlenmesi ve tedavi etmesidir. Kanser ve migren hastalarının tedavisinde oluşan bulantı ve kusmaları önler.

Yüz Felci İlaçları Yan Etkileri; Etken maddesi Metoklopramid hidroklorür olan ilaçların olası yan etkileri ise şunlardır. Kalp atışlarında düzensizlik ya da hızlılık, depresif ruh hali, kaslarda gerginlik, istemsiz kas hareketleri, anksiyete, çırpıntı, titreme, nöbet, sarılık gibi yaygın görülen yan etkilerdir.

Uyarı; Etken maddesi, Diazepam ve Metoklopramid hidroklorür olan ilaçların kullanımı sırasında, nefes almada güçlük, kurdeşen, karın ağrısı, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi şikâyetler oluşursa hiç vakit kaybetmeden mutlaka konusunda Uzman bir hekime müracaat edilmelidir. Hastaya, doktor ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmalıdır. Genel olarak, doktor reçetesi haricinde ilaç alınmamalı. Tedavi süresince doktorunuzun direktiflerine uyun. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile alın.
" } ] }